Een wet om het witwassen van grote sommen geld tegen te gaan

WWFT wet

Criminelen die grote sommen geld hebben buitgemaakt willen dit geld witwassen. Het wiswassen van dit criminele geld moet natuurlijk worden voorkomen. Daarom is er de WWFT wet. Wat is het doel van die wet? Het herkennen en opsporen van verdachte transactie. Daar wil jij als ondernemer natuurlijk niets mee te maken hebben. Daarom moet je alert zijn als je een grote som contant geld krijgt aangeboden voor een door jou geleverde dienst. De overheid ziet erop toe dat ondernemers de zojuist genoemde wet strikt naleven. Ondernemers zijn dus verplicht om verdachte transacties te melden. Doet een ondernemer dat niet? Op het niet naleven van de wet staan strenge straffen. Het is voor ondernemers daarom belangrijk om altijd te weten met wie er zaken wordt gedaan. 

De aangescherpte wet brengt verplichtingen met zich mee

De wet die bedoeld is om witwassen tegen te gaan is per 20 januari 2020 aangescherpt. Die aanscherping van de wet brengt de nodige verplichtingen met zich mee. Ben je ondernemer? Dan wil je natuurlijk aan die verplichtingen voldoen. Er is een systeem waardoor ondernemers worden ontzorgd. Door gebruik te maken van bepaalde software kan er een dubbele controle worden uitgevoerd op de identiteit van zakenrelaties. Ondernemers die gebruikmaken van die software weten dus zeker dat een zakenrelatie de persoon is die hij zegt te zijn. Ook weten ze zeker dat de door de zakenrelatie getoonde identiteitspapieren aan hem of haar toebehoren.

Software die ondernemers een handje helpt

Ondernemers moeten natuurlijk de wet naleven. Er is software verkrijgbaar die ondernemers een handje helpt bij het opsporen van verdachte transacties. Een uniek 10-stappen systeem maakt het mogelijk om aan alle wettelijke eisen te voldoen. Er kunnen eenvoudig dossiers van bedrijven worden aangemaakt. Het is mogelijk om die dossiers voor onbeperkte duur te monitoren. Ook is het mogelijk om eenmalige transactie 5 jaar lang te bewaren. Ondernemers die op de juiste wijze de wet willen naleven en integreren in hun bedrijf kunnen een demo van deze software aanvragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *