Social media marketing: Zelf doen of uitbesteden?

Ben je voor het vinden van nieuwe klanten grotendeels afhankelijk van je website? Dan is het natuurlijk slim om aan social media marketing te doen. Maar kun je dat eigenlijk zelf of moet je zoiets altijd uitbesteden? Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel je er zelf vanaf weet en hoeveel tijd je bereid bent er in te steken. Social media marketing kost relatief veel tijd en levert weinig op als je niet weet hoe je dat aanpakt. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om daar een online marketing bureau voor in te schakelen. Dit bureau kost weliswaar geld, maar het levert het ook dubbel en dwars op. Oftewel, je betaalt ervoor, maar je krijgt er zóveel meer bezoekers door dat je er aan het einde van de streep meer aan overhoudt.

Social media marketing uitbesteden

Als jij ervoor kiest om samen te gaan werken met een social media marketing bureau, dan maken zij allereerst een uitgebreide analyse van je doelgroep. Ze moeten immers precies weten wie ze willen aanspreken, en hoe je deze mensen het beste bereikt. Ze zullen vervolgens precies de juiste toonzetting en de juiste beelden gebruiken die jouw doelgroep aanspreekt, waardoor ze sneller geneigd zijn op de links te klikken. Dat is immers uiteindelijk de bedoeling, dat ze via die social media marketing doorklikken en op jouw website terecht komen.

Welke social media platformen passen bij jou?

Elk bedrijf is anders, en dus past er bij elk bedrijf een andere social media marketing strategie. Misschie wilde jij wel veel met instagram doen, maar zegt het marketing bureau dat je beter al je pijlen op facebook kunt richten, of zelfs pinterest. Doorgaans zal het een combinatie van platformen zijn die het beste werkt voor jouw bedrijf, en soms is het ook even zoeken en experimenteren. Daarom kun je ook beter een langdurige samenwerking aangaan met een dergelijk social media marketing bureau, want hoe langer ze voor je werken, hoe beter de resultaten worden en hoe meer bezoekers je krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.